Thursday, September 30

semalam & semalam :)

Salam & hellO dear readers :)
awal-awal ag da merepek da ni.. ready kah kOrang na bace repekan D ni? 
if nOt better stOp nOw.. lOls~
Da lame ta update blog rasenye (pdhal baru bape ari je ;p)
S A Y A N G G G!
29092010
Haa.. Gile excited na tunggu my date kali yang ke-PERTAMA dalam minggu ni.. ahaha~ If na kire balek sume date-date befOre ni mmg mampus ta hengat dah lah.. ;p Actually na stOry pasal makan makan & makan je tOday cOz memang tu je lah plan kitOrang meet semalam, 1st kitOrang gi Sungai Wang Plaza semata-mata na gi bli Strawberry Stick & Cup Bon.. Yeah! Taw tidak mengape.. Shgt buang tebiat aite? ;p Sampai je Sg. Wang carik parking, trus bli Strawberry Stick then Blueberry CupbOn..
Ni strawberry stick ;p salut ngan hOney rasenye.. ♥
Da na abes bru tingat na snap.. LOL! asal ade suda.. ahaha~ Blueberry cupbOn 
Da dapat Cup Bon terus shOot g Midvalley :) Hee~ On the way g Mid barulah D membaham strawberry tuh.. Shgt yummies♥♥♥ Na masuk tempat parking pun punye lah berabad.. Da lah full je sume, ta paham betOl D! Weekdays pun ramai Orang g Mid carik ape lah? Ta keje ke kOrang sume? LOL! ;D Terpakse lah park kat Gardens je.. Da masOk tmpt parking tuh plak na mencarik parking lot punye lah seksa betOl.. Sume full.. haddOii~ Cam na nanges pun ade.. Suddenly D rase cam na dislike ari RABU plak ;p

Then masOk je Gardens kitOrang terus g JuscO Mid tapaw TakO :) 2 flavOrs, octopus & prawn.. At 1st mase bli, tgk takO ni pun da yummies gile ♥ Then kitOrang g cinema dulu na bli ticket muvee.. Kalu tak, na tgk Wall Street but skali hall full da T_T Terpakse lah tgk Devil je.. Then kitOrang g eat kat dlm JuscO dulu, keje na eat kat situ je but name tmppt tuh langsung ta penah amik taw.. Ahaha~ Kat situ yg sedapnye assam laksa kOt cOz tuh je yg paling femes My B plak eat Nasi Lemak Rendang Tok.. Alhamdulillah rase assam laksa tuh ta mengecewakan D cam last mOnth.. Kali ni gile SUPERB~ Pity my sayang drOoling je tgk kuah laksa yg gile pekat tu.. Slurpp~ Mase tulih ni pun D da trbayang-bayang keSEDAPan laksa tuh ;p (Saba Diana Saba) hehe..
TakO! slurpp~ shgt sedap! wink wink ;) ♥
Assam laksa & Nasi Lemak Rendang Tok! Mane nmpk ag sedap?  Both sanad Yummies je kOt ;p (Ayat na amik aty my B.. Pdhal laksa tuh ag sedap.. jk jk~)
Lame gak lah kitOrang lepak situ cOz lmbt ag na start! ;p Sambey2 mengabeskan Our Tako agi.. Gile full lah :)) Suddenly terase D ngan my sayang ni mmg Food Lovers brani maty lah.. Bkn maty perang but maty kekenyangan.. LOL! (ape kaw merepek ni? ;p) Pastu kitOrang g cinema trus, sebelOm na masuk hall tuh sempat lagi eat sundae cOne;Green Apple Slurpp~ Kan D da kate, tOpic ari ni mmg makan makan & makan.. Haha~ If ari-ari meet die mmg D bole gemOk mcm ikan buntal! ;p
DEVIL
Cite ni tade lah besh shangat but jap D na remind u guys yg rase-rase ade saket jantung? preggy? Lemah semangat? Better jgn gi tgk cOz D yang sehat walafiat pas tgk je muvee tuh trus saket Otak tiba-tiba.. mmg gile lah cite ni, keje na bg Orang heart attack je.. ahaha~
Afta  tgk dat muvee kitOrang na gi Bukit Langat cOz my sayang na snap pic fer his assgnment, suddenly D tingin na eat tOsai, capati, rOti nan segale bagai.. Ahaha~ Ape ntah cOnnection between dat muvee ngan mapley fOods segale tuh..  Betul lah kOt da saket Otak namenye!  LOL :) Pdhal rase je na eat, ble da sampai dpn Steven's cOrner kat ampang tuh my B na singgah, D tanak.. cOz tetiba da terbayang Oblong Bkt Langat yang gile sedap tu.. Kat kL agak susah na carik Oblong yang sedap sO kat situ je yang D taw! ;p
Beef Oblong.. Yummies ♥ Black pepper die gile sedap :)

Tuesday, September 28

It's Michelle Phan :)

Tengah tengah hari camni da buhsan tataw nak buat ape sO sesaje je lah layan videO Michelle Phan ni.. Ni yang terbaru, gile besh.. Make up die chantek na mampus! Orang chantek, make up camne pun chantek aite? But yang ta chantek cam D nie kena lah blaja make up baru bOle nampak chantek.. lOls~ Gile merendah diri shgt ari ni.. Sapal ni? hee~ ;p
  Yang lawa shangat part mate die pun.. Ajaja~ :)
Barbie transformation.
Lawa gile! Die punye fake eyelashes tu shgt superb cOol! Ajaja~ Part na pakai fake eyelashes ni D tersanad lah failed.. Rase cam mate gile berat.. LOL! :) 
Snow White Transformation.
Ni eye liner die je kOt yang buat die shgt mahal! hee~ Lens pun shgt chantek 
Sailormoon Transformation.
 Tgk je mate ni terpk, if pegii Bon Odori next year camni bole ta? Ajaja~ but nmpk cam agak Over ta makeup die? ;p If makeup cam snOw white cam cOsplay sanad! ;p Sure awal2 da kena balek.. hee~
Geisha Geisha Geisha.

Monday, September 27

my LOVE ♥

Hey u, you & Y.O.U
yep.. u lah my dear si SEPET 
i LOVE you sayang 
i MISS you sayang 
i NEED you sayang 
i WANT you sayang 
ALL I NEED IS YOU, my dear RAJA HAZIQ SYAZWAN!

His name is Raja Haziq Syazwan Bin Raja Danial..
He was born on 11th September, 1989
Die sanad sepet! hee~ but I DUN CARE..
Sayang, 
I juz want u to know that i will never let you go..
I'll always be there by ur side..
From now until the day i die.
This is a promise frOm the heart
I knew i loved you from the start
U r always gOnna be my lOve nOw & fOrever..
U r still da ONE! I can swear dat ! 


U knew de answer d aite sayang? :)


Saturday, September 25

Heart LOVE! ♥

Today D banyak upload pics je kat blOg ni.. Bukan tade idea na bebel but saje na interframe pics yang berlambak-lambak ni.. ahaha~ sile-sile lah cuci mate eyh! wink wink ;)
Hey hey.. Hee~ Actually da tataw na letak title ape ni.. Juz na update gamba hang Out dat day wif my belOved one, his sis dearie Anis & his kazen suraya.. KitOrang g OU je time tu, g watch PIRANHA yg shgt sucks! Eww~ cite yang sanad menyaketkan aty.. ajaja~ ;p Then kitOrang g eat kat fOodcourt IKEA! hee~
Nie mase kitOrang wat TakOyaki & diOrang ade gak try Okonomiyaki kOt..
D pun ta sure camne na sebOt.. hee~ betOl lah kot tu ;p
D, my sayang & his sis yg shgt rawx! hee~
yeah.. D shgt suke tgk diOrang but keje na bebel je due-due ni..
lOls~ sOrry bOth! ;p
hOld me tights & never let me gO sayang! 
hee~ hape-hape ntah aite letak captiOn camtu? ;p
but ade D kesah? suke aty lah kOt.. dis is my blOg aite? 
hee~
Nie pic terbaek cOz nmpk shgt muke puas dpt buli my haziq! lOls~
pity him.. ajaja~ thx suraya :) 
Die yg snap dis pix! ;p
paling paling suke pic ni cOz nmpk cam kitorang happy gile kan?
hee~ thnx su! ;p pic ni sanad chantek! ♥
&& i luv him sO much..
Gamba ni pun terbaek cOz afta snap kat cni ade 1 incident yg paleng kitOrang ta bole lupe jadik.. lOls~ ta perlu kOt na stOry kat cni, ta baek aibkan Org.. ajaja~ but bOth Of them ni mmg terbaek lah! I heart them sO much 




Friday, September 24

blOg yang chumel! :)

Suddenly terpandang dis One blOg yang sanad chumel, actually shez my dear belOved sis befOre.. yup! befOre lah, nOw kitorang da jauh terpisah da.. ajaja~ blOg die shgt chantek chumel simple & rawx.. Cube tgk kat bawah ni :) 
Shgt chumel kan blOg die? But D cam agak terharu sket ade dis part, kat bawah ni yg stOry sapal D..  macam ta percaye, die ni still engat lagi kat D meyh? ajaja~ kitOrang penah lah rapat befOre dis, means shgt rapat cam adik-kakak since secOndary skOol agi but kitOrang ta tahan lame.. No need kOt na stOry kenape.. ;( But D harap die happy always lah wif her new life.. Die yang pilih, sO juz lets pray fer her happiness! amin~ :)

MObile internet :)

Dis is my 1st time update blOg gune hp.. Hee~ means da buhsan tahap gaban lah ni.. Ajaja~ Actually tade benda na stOry pun.. LOls~ Dalam Otak skg pk nak carik keje je ni.. Pdhal na g interview pun malaz.. haha~ Na update tu je bt mase ni.. Nnt ade pape, ill update later! Hehe~

My Raya Moments.

Yeah.. Dis time na stOry sapal raye plak.. But tade lah besh shangat pun kOt coz raye dis year lah paleng-paleng ta besh cOz nenek D telah pergi meninggalkan kami 2 ari sebelOm raye T_T Yang pergi tetap pergi aite? Kite yg idOp ni harus teruskan idOp.. Life must go on! :) Hee~ ape kaw merepek ni Lydiana? ;p Raye taun ni macam ta raye pun actually, tade pegy mane pun.. Banyak duk uma je.. Ni gamba di pagi raye wif all my family :) Yeah! pOst kali ni byk D nak update pics je.. lOls~ sile sile lah tengOk.. hee~ ;p 
Nie pics D ngan my dear belOved parent & my maktok.. :)
Yang kat dpn tu D ngan my Lil brO.. Actually ramai gak yg tade time ni.. 
Damia pun tga tdO, cian die.. hee~
Ni wif my pakcik, makcik, maksu & da purple one tu my dearest kazen, Iryani :)
hee~ tu da nmpk da red One, my dearest lil One.. :)
chumel ta die berbaju kurung? wink wink ;)
Ni lah lil nOtty yang berbaju kurung ;p
Red color lagi ukie? ajaja~ 
Tapi tanak plak die pOse, malu-malu je time ni.. hee~
Ni wif her makngah~ hee.. ;p
Time ni pun ramai ag yang tade, my other sib, my dear damia pun tidO agi, family pak ngah D pun tade..
If not lagi gamat lah.. hee~ 
Ni my dear maktOk & my belOved mama..
i heart bOth Of them sO much! :)
Malam raye ke-2 plak kitOrang bt bbq.. Ta ramai pun.. Juz family terdekat je.. Ajaja~ Da jadik habit kOt, tetiap taun raye kena bt bbq jugak cOz kitorang jarang dapat berkumpul ramai-ramai camni.. But family pak ngah still tade, sO bp kerat sangat lah kitOrang sume ni.. ajaja~
hee~ jemput-jemput makan ;p
Ni pic si tukang bakar, saje selit jugak.. 
hee~ penat-penat diOrang membakar, kitOrang tukang makan je ;p

Lappy yg rOsak! T_T

Hye readers.. Da lame rasenye ta mencOnteng kat cnie.. ajaja~ Actually D agak lumpuh sebela badan rasenye bile my dear  DELL masOk air.. Uwa3.. My lappy da rOsak ta bOle na On langsOng T_T Da susa na Online, malaz na update blOg gune desktOp kat hall tuh.. Gile sedey Ouh.. Da la bgn2 tidO je slalu ngadap die, sebelom tidO pun ngadap die.. Lappy tu baru je ta sampai 4 bulan but da lingkOp.. Sure ade yang kate, tangan pelingkop betOl die ni.. Lappy Orang gune bertaun-taun Oke je.. But its nOt my fault.. T_T
Kenape bOle jadik camtu?
Alkisahnye camni, ade pagi tu D tengah Online Fb then suddenly my dear Damia tumpahkan air yg die minum, kena baju D then mengalir lah atas keypad lappy tu.. Then secare autOmaticnye terpadam terus lappy tu.. Time tu mmg da cuak, gile mara rasenye but pikir2 balek na mara die pun ta gune, die bukan taw pun plusplus mara pun bukan lappy tu na idup balek T_T (bunyi mcm lah lappy tu maty.. ahaha~) Da a week rasenye camtu but D ta bwk g kedai ag,warranty still ade je ag but tataw lah bile na bawak.. But fer sure terbang duet terbang T_T Gile sedey Ouh.. ajaja~

Yang bertambah sedeynye cOz new sem da na start, sure na gune lappy nanti.. But, padan lah ngan muke D.. tgk je lah camne nanti.. :((

Saturday, September 18

Rindukan Arwah :((

" Walau setinggi mana kasih sayangku, sesungguhnya Allah lebih berhak menyayangimu, Damai lah engkau disana di bawah limpahan rahmat dan kasih sayang-Nya,  Sesungguhnya kami semua akan menyusulmu di kemudian hari... Al-Fatihah buat allahyarham Hajah Wan Tam Bt Hanafi  dan Haji Yahaya Bt Mat Saman juga semua muslimin dan muslimat yang telah pergi mendahului kita"



Tetiba bile tgk tv nmpk orang yg sebaya ngan nenek & atok (D panggey Tokba & Maktok) tingat kat kedua-dua Allahyarham telah pergi dalam bulan Ramadhan yg mulia.. Arwah tOkba kalau tak silap D seminggu sebelum raya tahun 2001 && maktOk plak baru je lagi 2ari sebelum raya 2010 :( Masih segar diingatan, mase tokba meninggal umo D 12 tahun, dia yang susah payah antar n amik D kat sekOlah.. Dia yang tambahkan duit blanje D tetiap pagi sebelum pegi sekOlah..  & alhamdullilah result UPSR time tu pun sangat dah cukup boleh buat dia bangga ngan D but malangnya D tak sempat nak gitau dia sume tu & ta sempat D nak ucap terima kasih padanya.. Allah lebih sayangkan beliau..

Masih terngiang-ngiang lagi suara maktOk di telinga cOz D suka perli dia & buat dia mara ngan D.. sampai kadang die cakap, "D datang je umah dia, mesti milO die abes" hee~ D antu milO, suke buat milo kaw kaw.. Dia plak kalu bt milo cair je ;p Dia ade kencing manis.. Ta bole minum manis-manis sO dia jeles kOt ngan D.. hehe~ Ingat lagi time dia sakit, dia tak lalu makan, D pesan kat pakcik D suh cakap kat maktOk, nanti cucu kesayangan dia ni akan balik suap dia makan tp ...... hmmm~ Allah lebih sayangkan dia..
(Sedihnya D mase tulih kat blOg ni T_T D tingatkan dia.. D ta sempat jumpe dia sebelum dia pergi tinggalkan D.. D nak dia tahu yang D sayangkan dia.. Sunyi bila D balek penang dia tade.. Da tade Orang nak carik pasal ngan D..)
Ya Allah, 
Kau ampunkanlah segala dosa-dosa mereka berdua..
Kau tempatkanlah mereka di syurgamu.. 
Permudahkanlah Ya Allah akan urusan mereka di sana..
Al-Fatihah~ 
Amin amin ya Rabbil Alamin~

Sweet 21 :)

Hahaha.. Anda jangan tertipOo.. ;p Actually title blOg tu tade kene mngena lansOng ngan pOst ni.. Gile buhsan da ngan layOut blOg ni.. Rase cam na tuka layOut laen.. Na try chumelkan sket.. lOls~ Ayat macam bOle je.. Hee~ ;p 
Gudluck tO me.. Gudluck tO me! ;p


Thursday, September 16

Ayat ayat cinta ;p

Apa pendapat mereka-mereka yang dah kawin? Betul ke tak ayat-ayat cinta nie?
Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha
Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!
Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….
Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….
Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??
Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..
Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!
Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…


Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!
Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???
Plan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!
TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…

Doa minta JODOH! :)

Doa ni memang TERBAEK! meyh praktikkan :)

Ya Tuhan, kalau dia memang jodohku,
dekatkanlah..
Tapi kalau bukan jodohku,
maka jodohkanlah..

Jika dia tidak berjodoh denganku,
maka jadikanlah kami jodoh..

Kalau dia bukan jodohku,
jangan sampai dia dapat jodoh yang lain selain aku..

Kalau dia tidak bisa dijodohkan denganku,
jangan sampai dia dapat jodoh yang lain, 
biarkan dia tidak berjodoh sama seperti diriku,

Dan saat dia telah tidak memiliki jodoh,
jodohkanlah kami kembali..

Kalau dia jodoh orang lain,
putuskanlah, jodohkanlah denganku..

Jika dia tetap menjadi jodoh orang lain,
biar orang itu ketemu jodoh dengan yang lain 
dan kemudian,
Jodohkanlah kembali dia denganku..
amin amin ya rabbal alamin