Thursday, August 26

Berita hari ini :)

Suddenly tingin na bace paper sO D buka lah www.hmetro.com.my td.. 
Dlm byk2 cite, cite ni yg bt D shgt tertarik.. Sedey pun ade, takOt pun ade..
Then terdetik d aty, ape na jadik ngan manusia skg? 
DiOrang ag kejam dari binatang~ 
Then D tingat befOre dis penah gak ade cite Orang kene tikam kat jejantas dekat kOlej D, 
dari kOlej D na g LRT kene ikOt situ..
TakOt pun ade, rase cam pas ni sure D ta naek LRT da g kOlej..
ajaja~ anytink can happen aite? adOii~
Pape pun TAKZIAH lah buat family guru tadika tu..
(Na Al-fatihah ta bOle cOz die cine.. ajaja~)


Telefon anak sebelum maut


KUALA LUMPUR: Seorang guru tadika yang ditikam hingga mati dalam kejadian samun di jejantas Sungei Way berhampiran Bandar Sunway, dekat sini, sempat menghubungi anaknya bagi memaklumkan kejadian menimpanya.
TRAGEDI...orang ramai di tempat mangsa ditikam peragut atas jejantas di Sungei Way, semalam.
TRAGEDI...orang ramai di tempat mangsa ditikam peragut atas jejantas di Sungei Way, semalam.

Bagaimanapun, dalam kejadian kira-kira jam 7 pagi itu, mangsa, Leong Lai Yoong, 57, gagal memberitahu apa yang berlaku sebelum menghembuskan nafas terakhir. 

Peragut yang berumur 20-an cuba merampas beg tangan Leong, namun mangsa melawan menyebabkan dia ditikam di rusuk kiri. 

Suami mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Lock, 60, berkata isterinya sempat menghubungi anak mereka berusia 19 tahun yang menuntut di Kedah menggunakan telefon bimbit sejurus dia ditikam. 

Bagaimanapun, katanya, isterinya tidak sempat memberitahu apa yang berlaku berikutan parah sebelum menghembuskan nafas terakhir. 

“Saya amat terkejut kerana isteri tidak membawa barang berharga jauh sekali memakai barang kemas. Setiap hari dia akan menaiki bas dari rumah kami di Taman Muda, Shah Alam, untuk pergi ke tadika di Subang Jaya. 

“Dia biasanya akan bangun jam 4 pagi untuk memasak sarapan sebelum keluar rumah jam 6 pagi setiap hari,” katanya.

Menurutnya, isterinya pernah bertarung nyawa mengharungi kanser payu dara sebelum sembuh hampir setahun lalu. 

Sementara itu, Pemangku Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor, Asisten Komisioner Omar Mamah, berkata mangsa parah di rusuk kiri akibat ditikam dengan sebilah pisau oleh seorang lelaki dipercayai cuba menyamunnya.

“Ia berlaku apabila mangsa melintas jalan menggunakan jejantas itu ketika ingin ke tempat kerjanya.

“Suspek yang berusia awal 20-an itu dipercayai menikam rusuk kiri mangsa sebelum melarikan diri ke arah sebuah stesen minyak berhampiran,” katanya ketika ditemui, semalam.

Menurutnya, dalam kejadian itu, pihaknya percaya motif utama adalah cubaan samun, tetapi suspek tidak berjaya kerana mangsa cuba melawan.

Katanya, selepas kejadian mangsa ditemui tidak sedarkan diri oleh orang ramai dan disahkan meninggal dunia di tempat kejadian.

Mayat mangsa dihantar ke Hospital Serdang untuk bedah siasat dan pemeriksaan forensik menemui sebilah pisau dipercayai digunakan suspek yang dibuang di tepi longkang berhampiran kawasan kejadian.

Omar berkata, polis akan mengesan cap jari pada pisau berkenaan bagi mengetahui identiti suspek terbabit.

Beliau berkata, polis juga akan mendapatkan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) sekitar lokasi kejadian bagi menjejaki suspek. Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

Saket tekak plusplus suara rawkstar!

Actually tade kene mengena pun ngan suare rawkstar tu actually..
Abes da kuar suare jantan ni.. lOls~
Al -kisahnye, juz nOw abah D call phOne uma..
Die na cakap ngan adik lelaki D, then D yg answer called..
Die cakap, 
"sape ni? Iman ke?"
Then D cakap lah,
"Iman tidO"
then abah cakap,
"Ni sape? kawan Iman ke?"
Dengar je camtu trus dlm aty D cakap..
(WalaOweyh~ asal abah aku tanye camtu? means teruk lah D saket tekak ni.. 
Sampai abah D pun ta cam suare D.. OhaiyOo~)
then D cakap kat die, 
"Ni Ez lah abah.." (Ez tu name pgglan fer my family members ukie? ;p)
Lols~ gamba ni hiasan je Okie? Saje na gak letak pic..
Ngee~ :))
Suare Ouh suare~ Datang lah kaw kembali padaku.. lOls~
Ade jugak yg buat lagu kunk.. ahaha~


New BLOG song

Sure kOrang cam buhsan gile dengar.. 
Sapal lah mendayu-dayu sangat aite?
hee~ If kOrang tanak dga juz mute je lappy ke desktOp kOrang tu k?
lOls~ :)) FrOm bila cinta (Ost lagende budak setan) ke All My Life..
Wink wink ;)
My Kujiq Syazwan bebel dat day, sapal ta bOle na pause my playlist..
(N nOw padan muke die, kene dga dis sOng plak..)
But i guess u sure like it kOt? ngee~
kOt saje lah.. If u dun like it juz mute ur lappy kayu plish? Thnx syg! 
Gkk~ jk jk.. ;p



Mandy HUJAN! :)

Ni gamba lame ukie? :) Skg sure diOrang da lupe D.. :'((

Da demam camni suddenly TERingat kat all my fwenz mase D duk kat sentul dulu..
Wunny, Kina, Ara, Miera, Iela, Belle, Ieka && Azzy..
See aku igt je lagi name kOrang~ ;p
Ajaja~ ktOrang dulu pantang sket..
Asal nmpk ujan je sure sume tuka baju..
ktOrang g mandy ujan ramai-ramai.. lOls~
Meriah gile plus shgt besh Ouh.. 
KtOrang slalu mandy ujan kat tmpt parking kete.. 
lOls~ situ je paling best cOz tade Orang..
Pastu carik paip air cOz na maen curah air kat Org.. ahaha~
Gile mcm budak-budak aite?
Padahal time tu da 18y.o kOt.. ajaja~
Suddenly cam mish all Of them sFdm~
But nOw diOrg sume da berpecah.. Da pindah rumah laen..
Sume da ta mcm dulu.. But watever pun hope kOrang enjOy je lah! :)
unfOrtunately, tade pic ktOrang mandy ujan bagai T_T
mane lah pegy pic ari tu pun tataw.. ngee~
sO smpai cni je lah my pOst.. wink wink ;)

Selamat Datang DEMAM

Psstt dalam byk2 pic demam yg ade, nak gak lah amik pic teddy ni..
Baru nmpk chumel sket.. ahaha~ ;p
Bile da terase tekak shgt pahit payau plusplus batOk n selsema yg shgt berleluase ni maknanye alamat lah ni..
Bkn alamat umah lah but alamat na demam lah ni.. 
Ingat umah kOrang je ade alamat? Demam pun ade kOt..
Ajaja~ (Ape kaw merepek ni Diana? ;p) 
Psstt D type menatang ni kul 1.48am kOt sO harap maklum lah if ayat sume tinktOnk bagai..
lOls~ gile ta sukenye camni.. 
Tamba plak ble part ter"achummm~ achummm~" bagai..
uwa.. uwa.. shgt RIMAS! :'( Demam deman plish gO away~
Na suh D mkn ubat? mmg harapan lah cOz D ta suke ubat..
Rase die shgt tidak sedap~ Cube bt ubat rase chOco indulgence ke cheese cake ke..
Sure laju lah D telan.. Ta saket pun jdik keje eat ubat nnt.. Gkk~
ajaja~ Suddenly rase cam I WANT my syg NOW.. 
sOunds like shgt ngengade lebey kan? But IDC~ 
wink wink~ Siyesly ta bOle tdO ni.. AdOyaii~
b4 D lebey merepek bagai better D fullstOp here.. :)
Nitey nite all :))

Wednesday, August 25

nasi AMBENG

Afta berbuke td D terbace ade One Of my fwenz stats, die baru pas eat nasi ambeng..
sOunds mcm shgt excited.. D pun tanye die, nasi ambeng tu ape? 
Ta penah dengar pun b4 dis.. Hee~ Ke D yg shgt katak bawah tempurung?
lOls~ Asal kat bazaar uma D tade pun nasi tu? ;p
Then susa paya lah die ni g carik pic na tnjuk kat D..
ehehe~  ni lah cOntoh nasi nye :)
Nmpk cam sedap aite?
Tp kan D ni susa sket cOz D ta suke eat nasi lauk banyak banyak~
hee~ but cam agak tingin lah na eat nasi tu..
Ajaja~ My fwenz cakap, 
"‎* Lydiana: 
'nasi ambeng' mengandungi nasi dengan ayam yang dimasak kicap, 
mee goreng , sambal goreng dan serunding kelapa. 
nasi ambeng yang original di alas daun pisang. "

ajaja~ Thx Azizan Zolkipli :)
AlthOugh befOre dis dia banyak like my stats but D ta penah tegO die pun..
ehehe~ :))
Mane lah na carik nasi tu eyh? Yummies~ 
wink wink ;)

TENSiON

Actually D tataw na mule dari mane..
but cukOp lah if D kate D shgt tensiOn ngan prangai sOrang mamat ni.. 
Hez my EX actually.. Maybe ramai lah yg taw sape dia..
no need kOt D na mentiOn sape die.. 
But knOw wat afta da agak lame die menghilang n D pun ta penah amik taw mane die..
Ape number die gune pun D ta penah na amik taw..
 suddenly dia text D semalam.. 
Cakap he miss me, miss my baby bagai.. 
Na me n my baby back.. Wt-EFF lah ngan kaw?
Maybe die shgt jeles tgk D ngan my dear sayang~
cOz befOre dis D ingat D akan tunggu dia sampai maty..
D ingat die sape? malaikat ke? Ahaha~
I DUN CARE lah ape die rase, mampus die lah kot.. 

But IF u read dis POST, plish jgn kacO life aku && die..
plish lah trime ape yg da jadi ni seadanya.. Kite da tinggal SEJARAH~
Da ta mungkin akan ade KITE lagi.. Ingat lah, peluang hanye datang sekali..
But aku rase bkn skali lagi da, da berkali-kali but TETAP camtu gak..
Kaw byk GF kan? bOle chOose je sape yg kaw na jadik wife kaw nnt..
Since kaw blah, aku ta penah terpk pun ade Orang nak accept aku mcm DIA..
Yeah.. aku shgt hargai dia.. sO plish~ syuhhh.. syuhhh.. 
kaw jgn na mimpi lah na dapat aku balek! :))
Ni gamba lame Oke? Hiasan semata mata.. 
Tade kena mengena ngan yang idOp Or maty :)

But knOw wat? sumtimes rase cam klaka gle bler text dgn die ni..
Die suke bt ayat sedey cam drama.. 
Then ble D reply ala kadar je, ta pun D cakap 
"D ta bOleh na accept die da sure die angin 1 badan.."
Then die akan cakap 
"ta sangka kaw mcm ni diana.. Die ckp aku pentingkan duet?" 
ahaha~ Pd D, ape yg ade pun da cukOp.. 
nO need kOt na stOry pasal D ngan die befOre dis..
Rase mcm shgt bOdoh dat time.. 
Sape yg taw stOry D dulu taw lah sumenye..

BTW thanks tO all my dear syg && all my fwenz, 
wany mansOr, Nurlina Rosni, Yues, Shaenaz && Others yg suppOrt D dari dulu till nOw.. 
i really appriciate u guys :) 
Thnx again fer my syg cOz he dun judged me by my past..
&& He accept me fOr whO I am TODAY!
I need u fer da rest Of my life sayang 

Sunday, August 22

Happy 1st mOnth Anniversary :)

Yeah~ Macam ta pecaye aite?



Baru je a mOnth D dgn die but D rase cam BERABAD da D ngan die..
All i need nOw is MY Raja Haziq Syazwan!
He is very understanding, caring, rOmantic && he is very special..
Psstt suddenly D tingat die ade tanye D lastnite..
Why D chOse him?
Sayang..
"Never ask why i chose u syg, JUST ACCEPT that i've chOsen Y.O.U and i will always luv u fer da rest Of my Life syg!"


I luv him fOr being 'him' and the way you make me FEEL when i'm wif YOU my dear ;)
Happy 1st MONTH anniversary sayang~ :) 
I will always luv YOU, miss YOU, want YOU && need YOU until my last breathe sayang~
YOU'RE my DRUGS && Im ADDICTED tO u my dear ;)
TILL DEATH DO US APART! InsyaAllah.. Amin~ :)


Psstt.. On Our 1st mOnth anniversary i eat WASABI bagai~ 
sO Our 2nd mOnth ann plish eat durian fer me? jk jk~
nO durian bagai PLISH? ;p anytink fer u MY DEAR! :)




Friday, August 20

Maher Zain - For The Rest Of My Life

terbaek lah lagu ni..
From a DAMN rOmantic plus SWEET husband fer his BELOVED WIFEY :)

JoJo - Forever In My Life


Suddenly mcm TERsuke lagu ni..
Lyrics die shgt WOW~  :)

His answers ♥


so what if someone else prettier than u?


I already have u.



so what if someone else smarter than u?

doesn't mean anything to me.



so what if someone else curvier than u?

its not her tat i want to hug.


so what if someone is better than u?

u have something tat she doesn't have.

MY ♥


so hell yeah. i STILL want u.

:)









He replied me sapal dis pOst kat
 my Fb dat day :)
Tu lah jawapan die && it makes me luv him mOre, mOre && EVEN more NOW :)
Im CRAZY in luv wif him ♥


Tuesday, August 17

SAHOR yg indah~

Ngee~ BangOn pagi td rase cam best gile plusplus shgt excited ta sapal ;p
D bgn je trus xOxO my dear FROGGY
I heart him sO damn much.. (Saje tanak gune her cOz da mcm lessy plak ;p)
If nOt D lah Org plg malaz na bgn sahOr bagai.. wink wink ;)
Na taw meyh ape itu frOggy? ;p 
Yg pasti bkn bear Or patung Or ape2 je yg kOrg teka.. 
ahaha~ Nnt lah ill shOw it tO u guys.. ;p
Yg beshnye sahOr pagi2 bute ngan minum milO ais~
Wah.. Dat FROGGY && MILO shgt made my day lah ;p
Kena lah ngan slOgan :
"minum MILO anda jadik SIHAT dan KUAT.." ahaha~
Pics ni SEKADAR HIASAN je lah.. 
Mine ag sedap dari ni.. 
Ahaha~

Sunday, August 15

4th day Of Ramadhan :)

D pegy Putrajaya tOday.. Wif my syg n his TWO sista :) DiOrg sibs yg shgt RAWX! Shgt happy lah, at last dpt gak meet his sis, Anis & Eka.. Actually ktOrg g cOz na shOot fer my pOtrait assignment, Eka lah jadik model.. Shez so F damn cute :) n phOtogenics bagai sO ta susa lah na suh die pOse bagai shgt pun :)) 1st ktOrang g snap kat taman Wetland.. dat place is juz Okay okay je lah.. Then ktOrg g taman bOtani.. Yeah~ da 3times D smpai kat bOtani tu.. Haha~ Dlm banyak2 taman kt putra tu, tmn bOtani tetap superb kOt ;p

At 1st Eka cam agk syegan ngan D.. Shez tOo shy ;p 
But naseb lah afta dat da Okay.. 
Plusplus die bOle bagi D pOse terbaek lah, 
even kat abg die tanak plak die pOse camtu.. 
ahaha~  (pity u syg ;p Pdn muke!) :) 
D shgt pity dis lil gurl cOz die da la puase dat day, 
terpkse tahan panaz & letey plak jdik Our model.. 
ajaja~




Wif Anis pun at 1st mmg tataw lah na cakap ape, 
but die shgt talkative.. lOls~ 
(sorry anis but i really mean it.. ahaha~) 
Her fam. mmbers called her kuneng / yellOw.. 
I dunnO y but die tade lah dat Org digi shgt kOt.. ;p
die shgt friendly but D je tataw na bOrak ape.. 
Maybe cOz 1st time meet kan sO cam agk shy2 cat kOt.. ;p 
Aniss~ Next time IF we meet bagai plish, dun shy2 anymOre? 
ahaha~ :) U r superb cOol babe :)


Tga snap snap bagai their maksu called ajak berbuke skali.. Dat time D mcm tanak je actually ;p D rase cam shgt syegan plus ta ready ag nak meet their maksu.. hehe~ :)) But wat to dO wat tO do afta snap bagai ktOrang gerak g damansara meet their maksu.. At 1st cam biase lah.. Shgt amat really shy shy cat kunun but afta a while da agak Okay lah :)  all Of them shgt superb, nO wOrds can decribe hOw superb they are :)  hOpe tO meet them AGAIN next time.. InsyaAllah.. Thnx Anis, Eka && Maksu.. I heart u 3 Of u :)

p/s : syg.. althOugh i ta mentiOn ur name bagai pun it dOesnt mean i dun heart u ukie? lOls~ I heart u eternally syg.. :)) Thx fer ur help dear.. I really appriciate it! Im lucky tO have u syg.. wink wink~ ;)


3rd day Of puase :)

D kua ngan my dear syg, Haziq Syazwan..
My dear BFF, Lina n her dear bOyfie, MijOy :)
ktOrg pegy putrajaya, saje ajk diOrg g taman bOtani na g snap2 pics.. 
Ajaja~ actually diOrg na blanje D n kujiQ berbuke,
diOrang decided da eat kat Brother's cOrner.. 
At 1st ktOrg g Order sume dulu then baru g bOtani.. 
Sampai je kat bOtani sume cam da excited gle na snap2 pic..
Lina n MijOy mmg spOrting gle lah, pOse diOrang sume terbaek! :)
Tmbh2 part xxxxx.. lOls~ jk jk.. huhu~ ktOrang snap byk gle pics.. 
D n kujiQ suke dis pic cOz diOrg ni jdik Our frame.. Ahaha~ 
actually gune self timer je pics ni n kunun lina n mijOy na snap pic diOrg due je lah but ble tgk balek jdik camni.. ahaha~
Ni Lina && MijOy~ shgt sweet kan diOrg? ;p 
diOrg mmg snap pic jauh2 cOz diOrg kate bulan puase, tanak kurangkan pahale.. 
ahaha~
Ni D ngan my belOved One lah ;p
Credit tO lina fer dis pic.. ajaja~
But knOw wat? Dlm byk2 lauk yg ade D snap pic ikan stim limau je..
cOz tu je pling besa && nmpk sempOi.. ahaha~ :)


Thnx tO Lina && MijOy cOz blanje ktOrang~ ;p 
hOpe kOrg kekal till de end Of ur life eyh..
Jgn gadO2 da.. semak pale tgk.. ahaha~

Wednesday, August 11

A nite befOre RAMADHAN ;)

Sure D susa na lupe malam ni cOz tOnite D sahOr ngan my be"♥"ed One.. Ajaja~ Actually dia yg na cOnsider malam tu cam sahOr die ;p D still bgn je pg tu fer sahOr cOz mama dah kejOt.. ;p KtOrg eat kt kdai makan katne ntah lupe da.. Actually D agak lapa malam tu but die plak kenyang, then ktOrang just Order nasik gOreng ayam, ABC fer him n sirap Limau fer me ;)) Yg best kedai ni cOz care diOrg present their fOods.. Shgt malatOp && nmpk shgt highclass kunun lah~ Mmg salute lah kedai tu.. (psstt B.. nnt i na eat kt kdai tu ag ;p wink wink) Yg plng best bler dpt tgk my dear kenyang sampai na buncet pewot.. lOls~ :))


Ni nasik gOreng ayam :)) Yummies~ Siap ayam tu menyOrok ag.. Ehehe~
Nasik grng ni pun agak sedap but agak tawar sket but if da mkn berdue tawar pun jdik AWESOME kot..
lOls~ i ♥ dat mOments :)
see~ kan D da ckp.. ajaja~ care diOrg present bnde ni shgt class aite? ;p
But ABC ni kurang manes.. Btw, baek utk kesihatan aite? :)
Ni my sirap limau.. ajaja~ at 1st my B ckp egtkan bOtol PREGO tu.. 
tgk ade tmpt pegang.. shgt chumel aite? ;p
Rase cam na bwk balek je ni.. ahaha~ :))


Taman Botani Putrajaya

B4 ktOrg g taman bOtani tu ktOrg g eat laksa kat PJ dulu, im nOt sure katne tmpt die.. Yang D taw D juz msOk kete n shut my mOuth saje.. lOls~ My B called it laksa uncle.. At 1st D egtkan uncle die jual laksa ke ape but rupenye bkn lah~ Die pggey Org yg jual tu uncle ;) Hez chinese Oldman married wif Italian ke Japanesse wOmen ntah.. Lupe da D pun.. lOls~ Yg mnjadik tande tanye, ayat ape lah yg dat uncle gune.. ahaha~ :))
Ni lah rupe laksa uncle tu :))
Agk sedap but i still PREFER dat assam laksa yg kt juscO MID tu.. 
wink wink~

Actually ktOrg na g taman botani tu cOz na shOot pics untuk assignment D but mOdel plak tade.. Sanad sad Ouh.. ajaja~ but pk2 balek tape lah kOt, bleh gak ktOrg ngedate lah kunun ;p Taman Botani tu gile best, besar n chantek.. Mmg letih gle ktOrang ;p Shgt superb lah dat place cOz ade view yg shgt chantek~ sO sesape yg nak g shoOt fer photOgraphy ke bleh lah g sane.. Or kOrg bleh g jejln saje sudeyh~ Bleh release tensiOn kOt cOz tgk tmpt tu yg sanad amat hijau.. wink wink~ ;)
Ajaja~ Nmpk ta dis gamba kanan yg D kt air ni..?  Ajaja~
I luv dis pic damn much cOz kaki D nmpk shgt pnjg.. Ahaha~ :)
I need him! 
FER DE REST OF MY LiFE ♥♥♥

Sunday, August 8

suke dis wOrds~ :)

Psstt syg.. wOuld u still ONLY want me?
ajaja~ :)

The Last Airbender

Lastnite D g tgk dat stOry ngan my baby, my dearest B, my cOusin, yanie n her bOyfie, Razy :) D shgt enjOy dat mOvie coz at last D da bwk my baby meet her future papa i guess.. Ajaja~ Jauh berangan aite? ;p ktOrg g watch muvee kt OU.. Org gle ramai na mmpus ++ at 1st Damia shgt buat perangai, meragam sume ade.. Mmg tensiOn gle lah lastnite.. KtOrg smpai OU kul 83o camtu kOt.. muvee plak kul 10.15.. Shgt lame kan? Afta da bli tix sume ktOrg g eat KFC~ mase kt KFC tu pun damia agk kacO lah, mcm2 ktOrg bagi die makan.. Then da 1015 ktOrg msuk pggung then bagi Damia eat popcOrn.. Yg beshnye cOz damia mcm hepi gile tgk muvee ni.. Ta mcm D bwk die tgk zOo ari tu.. Die tgk cte 2 mcm excited gle, ta tdO lgsg Ouh.. ajaja~ 
Yg D hepi gle cOz D ade Damia n my syg dlm satu mase, terase mcm 1 family..
(psstt kujiQ: im sOrry sayang if damia bt u rimas bagai lastnite..) Damia shgt active ++ meragam gile.. 
Psstt readers, dOa2kan lah ktOrg kekal ke akhir hayat Okay? :)
Amin~

Psstt.. Jap2 sket lah kOt D uplOad pic.. Mlz na cucOk usb ;p


Friday, August 6

Our MEETS befOre wink wink ;)

Its been only abOut 6 mOnths I knew him but D rase cam da 6years kenal die ni.. (hey~ kenape perlu 6? ;p) B4 dis D ngan die cam tade lah mcm nmpk shgt we like each Other bagai.. Usik mengusik bagai cam we chat wif Others je.. Tataw lah camne bleh dtg prsaan syg tu.. kOnon tataw lah ;p Everyday ktOrg juz kumen kt FACEBOOK je.. Sumtimes if D On9 n die tade sure rase cam shgt bOring je but if die ade sume keje ta jadik ++ if kumen ngan die ni bknnye bleh na pndek2 shgt, kumen ktOrg punye lah pnjg berjele ;p Sumtimes ade sampai 6,7 paragraph.. Yeah~ shgt gle but we bOth dun care.. As lOng as ade idea na ckp abes sume kuar.. But knOw wat? Before ktOrang meet mmg ta penah On call pun.. I gOt his num n he gOt mine but die cakap die ta penah call D cOz D kan pasan cam DIVA ;p ++ actually D mmg ta ske ans call.. Shgt malaz :))
ktOrg 1st meet On 23 JUNE 1o dat day, time 2 meet kat MiD je.. Na watch muvee dat time skali ngan our BFF, apiez but suddenly Apiez cant make it coz die ade hal sO mean just me n him je lah.. Mase 2 rase cam... ajaja~ shgt mlz kOt na meet die.. D shgt syegan actually plus plak na meet 2 Org je kan? shgt kaget lah jawapnye ;p Dat time lah 1st time he called me.. Time 2 D mcm shgt coOl lah answer his called pdhal da dupdap2 da.. Actually na g tgk LBS but dat muvee mcm shgt lambat sO ktOrg tgk kecOh betOl je.. Cite 2 mmg cam gle buhsan.. Cam na nanges pun ade dlm cinema 2.. Naseb lah hez by myside if nOt rase cam da banjir da kOt dat cinema.
Our 2nd meet is On 25th June, mase ni ktOrg kuar g tgk LBS kat mid.. Ade je Older pOst sapal ni.. Malaz da nk explain2 ag.. ahaha~ mlm tu ktOrg g i-city.. N die lah yg anta D n Lina baek, at 1st mcm unbelieveable gak lah.. Apsal baek shgt die ni.. Rajen plak nk anta ktOrg balek padahal uma die kat Subang je pun.. Btw thx syg.. I really appriciate it.. ♥♥♥ Mase Otw balek umah tu lah ktOrang byk chit chat, Lina plak duk kt blkg byk diam je cOz die kate die da penat shgt.. ehehe~
13th July is Our 3rd meet :) KtOrg g tgk Eclipse wif Our BFF, Apiez.. Hez One Of da twitard actually~ lOls~ jk jk.. KtOrg meet kt Mid je dat time.. B4 tggu apiez sampai me n kujiQ (his nickname time 2 ;p But skg tuka suda.. wink wink) g eat laksa kat juscO 1st, ktOrg pOtpet cam biase lah.. Dat nite die bwk his "D" (means his camera lah.. ta kan na bwk his gf plak aite? lOls~) But mase tu tade Our pic berdue je sO D letak je lah Our pic bertige ni ;p
Our 4th meet plak On 17th July :) Ajaja~ dlm sebulan je da bape kali na meet lah kan.. lOls~ :) Time ni plak D teman die g bOn Odori.. bOn odOri tu sapal budaye Org jepun n tarian diOrang sume.. Dat nite mmg shgt fun~ Cam ta caye D mnari.. lOls~ ta penah2 seumOr idOp D, D menari camtu.. ahaha~ Mlngnye mlm ni pun same, ktOrang tade pic berdue kat Odori tu cOz tade sape nak snapkan ;p Balek dri Odori tu ktOrang g eat GCB dulu, time tu bru je kuar burger ni but knOw wat? GCB is nOt dat AWESOME lah.. Sedap lagi burger Oblong kat bukit langat~ ahaha~


Psstt syg.. Finally i egt sume date ;p But afta dis i na try egt Our 'date' plak.. 
lOls~ i heart u sO f damn much syg.. :)

my CiNT♥ stOry

mOrnink my blOggie :) 
Alang2 da tebiat bgn awal ni saje lah D na update blOg sapal my ♥ stOry.. 
Actually awal2 pagi td ag D da dga his vOice.. 
he made my day.. Ily syg :) 
If u guys rase na bace dis pOst bace lah.. 
If tanak better stOp cOz takOt kOrg munta bagai~ ahaha..
─▀██▀─▄███▄─▀██─██▀██▀▀▀█─
──██─███─███─██─██─██▄█───
──██─▀██▄██▀─▀█▄█▀─██▀█───
─▄██▄▄█▀▀▀─────▀──▄██▄▄▄█─

Here da stOry begins.. (chewah~ da mcm stOrybooks plak) Yeah 2day D na cite in bahasa ukie? Malaz da nk 'skipping' bagai.. lOls~ D kenal die frOm FB je.. KtOrg mule in tOuch On February 5 at 9:o6pm, time 2 D bru mule na kawan2 ngan si weng ni.. Yeah die shgt weng actually.. (Ni Our 1st wall pOst ta pakse kOrg read pun ;p)

Things abOut him
 Kenape mesty "Raja Haziq Syazwan"? Well.. Hez my GREATEST dearest hubby I ever had.. The mOst SUPERB persOn i ever met && hez better than Other guys cOz hez da BEST bOyfie in my life.. Hez sO SPECIAL..

♥ I'm really really in luv wif him.. D pun tataw camne bleh teramat sanad fell fer him.. He always makes me smile.. Actually D cam still mimpi cOz i have him nOw.. D pun nOt sure kenape die? Rase cam die ni ade kuasa vetO kot.. Yg bleh bt D shgt cair ngan die ;p Ta penah terpk pun kOt na dpt sumOne yg shgt2 sayang D cam die.. ajaja~ 

♥ Die shgt suke wiki n BORDERS.. Die shgt attracted ngan PURPLE.. but nOw die da mule na like PINK i guess but nOt fer him lah.. lOls~

♥ I lOve da way he lOves me.. U make me feel very special sayang..  I only need him fer da rest Of my life.. I can swear dat! :)