Thursday, February 12

Senarai dewan KL part 1 :)


Dewan
(Banquet MBSA)
Dewan Banquet MBSA.
Contact :03 - 5510 5133 Ext 554 
Kadar Sewa : RM5000 (Siang) , RM5300 (Malam)
Cagaran : RM1000


Parking : tidak termasuk dalam kadar sewa.
Kalau nak dewan ni kena book awal tau at least 6 atau 7 bulan sebelum majlis.

(Dewan PKPS)
Dewan Orkid PKPS Shah Alam
Contact : 03-5519 2621 / 019 224 3105 (Encik Zaihan)

Pakej bermula RM50 per pax
Catering, hall deco, pelamin, & PA system termasuk dalam pakej.
Baju pengantin, door gift tidak termasuk dalam pakej.
Parking : weekend parking free
untuk lebih lanjut boleh call no kat atas ea.

(Laman Kayangan)
Laman Kayangan Seksyen 7 Shah Alam
Contact : 03 - 5542 4200

Pakej bermula RM55 per pax.
Parking : Free
termasuk homestay semi D, bridal car & door gift.
ini bukan dewan tapi marquee tent ala english wedding gitu.

(The Club Bukit Utama)
The Club Bukit Utama
Contact : 03 - 7725 5199
Kadar Sewa RM6000 + 6% = RM6360


Catering bawa sendiri.
Tiada pakej.
dewan dia cantik and parking pun free

(Pusat Komuniti Bukit Damansara)
Pusat Komuniti Bukit Damansara
Contact : 03 - 2095 4652
Kadar Sewa : RM1600 termasuk deposit dan karpet


cantik dan murah tapi dah full sampai bulan 10, 2014
parking free
( Dewan Besar Tabung Haji KL)
Dewan Besar Tabung Haji KL
Contact : 03 - 2161 0439
Kadar Sewa Dewan sahaja : RM4800

Pakej buffet per pax : RM22
Deposit RM3000
untuk keterangan lebih lanjut boleh call no kat atas
ada few pakej.
(Dewan Puspanita Dr Siti Hasmah KL)
Dewan Puspanita KL
Contact : 03 - 2142 1322

Tapi kadar sewa dewan ni untuk sekarang je start november ni diaorang akan ada pakage.
So sape nak book better cepat sebab tak kisah bila wedding date tapi if book before harga pakage keluar pihak dewan still ikut harga sewa dewan bukan ikut pakage.
(Dewan Prima LJT Taman Melawati)
Dewan Prima LJT Taman Melawati KL
Contact : 03 - 4149 4440 / 016 - 244 1187

Pakej bermula RM36, RM38 dan seterusnya boleh call no kat atas ea
Parking Syma tak sure either free atau kena bayar.
Pelamin disediakan upgrade boleh tapi tak boleh pakai vendor lain.

(Dewan Merak Kayangan Wisma Felda)
Dewan Merak Kayangan KL
Contact : 03 - 2698 8302

pakej price buffet siang start RM35
pakej malam dome RM60 start price

*This one just for sharing purpose only laa :D Memang tak termampu nak buat kat sini.. Better lelebih tu spend untuk benda laen.. Banyak lagi nak guna duet ni.. Hehehe~

2 comments:

Aida Hashim said...

hi salam. masa u tny dewan tabung haji, dia mmg boleh sewa dewan je ke?

Amin nurrashid said...

SEWA DEWAN DI MONTEREZ GOLF & COUNTRY CLUB HANYA RM4000.00 SAHAJA SIAP MEJA DAN KERUSI BANQUET.BOLEH MEMUATKAN SEHINGGA 1500 TETAMU. 03 7846 5989.
https://www.facebook.com/MONTEREZ38/